2410-553771, 6937-199229

Πολ. Ζήλου 4, Λάρισα

banner-igraeriokinisi

Μετατροπή σε Υγραεριοκίνηση

Ο Δρόμος για την Υγραεριοκίνηση Ξεκινάει Εδώ!

Η υγραεριοκίνηση αν και έχει μπει στην ζωή των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών εδώ και 70 χρόνια, στην χώρα μας είναι κάτι το καινούριο. Το υγραέριο στην κίνηση έδωσε την ευκαιρία στους καταναλωτές/οδηγούς να το χρησιμοποιήσουν ως ένα οικονομικό καύσιμο στις μετακινήσεις τους.

Το υγραέριο με τον γενικό όρο LPG σημαίνει “Υγροποιημένο Αέριο Πετρελαίου” το οποίο αποτελείται από μίγμα αερίων υδρογονανθράκων προπανίου και βουτανίου σε διαφορετικές αναλογίες μεταξύ τους, είναι άχρωμο, άοσμο και βαρύτερο από τον αέρα. Σε κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης το υγραέριο γίνεται αέριο. Ο αριθμός οκτανίου του ανέρχεται σε 108.

 

Γιατί να επιλέξω την υγραεριοκίνηση;

1. Οικονομία 50% στο κόστος των καυσίμων σε σχέση με την βενζίνη

lpg1Με την υγραεριοκίνηση θα εξοικονομούσατε περίπου 50% του κόστους μετακίνησής σας καθημερινά. Αυτό σημαίνει μηνιαίως τουλάχιστον 70€. Δηλαδή θα κερδίζατε το χρόνο 850€! Και εκεί που όλοι μένουν στάσιμοι, εσείς θα κινείστε και μάλιστα κερδίζοντας!

Στον παρακάτω ενδεικτικό πίνακα παρουσιάζεται η μείωση του κόστους κατανάλωσης καυσίμου σε ένα αυτοκίνητο που η μέση κατανάλωση του σε βενζίνη είναι 10lt/100km.

         Βενζίνη     Υγραέριο 
      Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ)  10  10 
          Ετήσια διανυθέντα χιλιόμετρα  10.000  10.000 
Τιμή λίτρου  1,69€  0,85€ 
Ετήσιο κόστος καυσίμου  1.690€  850€ 
ΕΤΗΣΙΟ ΚΕΡΔΟΣ = 840€  

 

2. Πιο φιλικό προς το περιβάλλον

lpg2

 • Η χρήση υγραερίου επιτρέπει μια τέλεια και ολοκληρωμένη ανάμιξη με τον αέρα, γιατί πρόκειται περί ανάμιξης δύο αερίων, αέρα και υγραερίου και όχι ενός αερίου και ενός υγρού, όπως αέρα και βενζίνης.
 • Τα καυσαέριά του περιέχουν περίπου 60% λιγότερο CO2 και 50% λιγότερους άκαυστους HC ενώ αντίθετα οι εκπομπές NOx είναι αυξημένες λόγω των υψηλότερων πιέσεων και θερμοκρασιών που αναπτύσσονται κατά την καύση.
 • Επίσης η χρήση υγραερίου προκαλεί μικρότερη ρύπανση των λιπαντικών, γιατί το υγραέριο δεν διαλύεται σ’ αυτά.
 • Τέλεια καύση χωρίς καπνό, ένεκα της οποίας δεν παραμένουν επικαλύψεις απανθράκωσης ή άλλης φύσης στους θαλάμους καύσης.

3. Φθηνότερη συντήρηση

lpg3

 • Τα οχήματα που χρησιμοποιούν υγραέριο έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
 • Καλύτερες επιδόσεις από αυτές του βενζινοκινητήρα, καθώς και καλύτερη λειτουργιά του οχήματος.
 • Διπλάσια αυτονομία καυσίμου. Έπειτα από τη τοποθέτηση του συστήματος υγραερίου, το αυτοκίνητό σας κινείται είτε με βενζίνη είτε με υγραέριο. Στην περίπτωση που τελειώσει το υγραέριο το σύστημα εναλλάσσει αυτόματα την παροχή καυσίμου σε βενζίνη χωρίς εσείς να χρειαστεί να κάνετε το οτιδήποτε και το αυτοκίνητό σας συνεχίζει να κινείται για όσο διάστημα τα αποθέματα βενζίνης επαρκούν ή μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό σας με υγραέριο.

4. Ασφαλέστερο από τη βενζίνη

 • Η πίεση στο εσωτερικό της δεξαμενής και η απουσία οξυγόνου αποκλείουν την πιθανότητα έκρηξης.
 • Σε πιθανή διαρροή το αέριο διαχέεται στο περιβάλλον και δεν συγκεντρώνεται στο γύρω χώρο όπως τα υγρά καύσιμα.
 • Στα επιβατικά οχήματα η εγκατάσταση δεν επικοινωνεί με την καμπίνα των επιβατών.
 • Οι δεξαμενές είναι κατασκευασμένες από χάλυβα πάχους 3 χιλιοστών, με μεγάλη αντοχή σε δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά την σύγκρουση οχημάτων.
 • Διαθέτουν, επιπλέον, ειδική βαλβίδα ανακούφισης της πίεσης που δεν επιτρέπει την έκρηξη της δεξαμενής.

 

Πόσο κοστίζει η μετατροπή σε υγραεριοκίνηση;

Το κόστος της μετατροπής ποικίλει ανάλογα με τον κινητήρα και τη γενιά του συστήματος υγραεριοκίνησης, όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και διαθέτουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά. Η εταιρία μας "ΦΙΛΙΠΠΟΥ SERVICE" είναι συνεργείο συντήρησης και επισκευής και τοποθέτησης συσκευών αερίου στα οχήματα πιστοποιημένο από το κράτος.

 

Εξασφαλίστε μια οικονομική και ασφαλή οδήγηση!